Zöldborsófőzelék Lencsefasírttal és Sóbakrumplival

Megkívánta párom a zöldborsófőzeléket, én pedig találtam hozzá egy új fasírtot, ami elsőre nagyszerű lett és nagyon passzoltak egymáshoz! Lejjebb megtaláljátok mindkettőhöz a receptet! 

Itt van a linkje az eredeti receptnek:
Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 nagy konzerv lencse
2-4 evőkanál paradicsomszósz
1/4 bögre sörélesztőpehely
fűszerek (só, bors, fokhagymagranulátum, borsikafű)
3/4 bögre tökmag
Elkészítés:
1. A hagymákat apróra vágjuk. Egy kis sóval meghintjük, hogy levet eresszen, és így olajmentesen üvegesre tudjuk sütni. Ha nem elég a sózás, akkor 1 evőkanál vizet is tehetünk alá.
2. A sárgarépát apróra vágjuk, a hagymákhoz adjuk és összepároljuk.
3. Én a Tefal 5 minute chopper nevű kézi darabolót használom. Ezzel daraboltam a hagymákat és a répát is. Illetve a lencsét is ezzel pürésítettem kicsit, de villával is lehet.
4. A tökmagot lisztté őröljük (így olcsóbb, mint ha tökmaglisztet vennénk).
5. Összekeverjük a hozzávalókat és tovább fűszerezzük kedvünkre ha kell.
6. Teflonpapírral bélelt tepsibe kupacokat formálunk és alul-felül sütéses üzemmódban megsütjük őket 200°-on.
Megj.: Mikor megpirult mindkét oldala és a kiszedésre kerül a sor, óvatosan bánjunk velük, mert törékenyebb fasírtról van szó, és könnyebben széttörhet.
Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez:
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy konzerv/vagy üveg zöldborsó
1-2 bögre hozzáadott olajmentes növényi tej (én mandulát szoktam használni)
vegeta natur ételízesítő (nátriumglutamátmentes)
só, bors
Elkészítés:
1. A hagymáinkat apróra vágjuk, egy kis sóval meghintjük és üvegesre pirítjuk.
2. Ráöntjük a leszűrt zöldborsót, és kicsit összesütjük.
3. Ráöntünk annyi növényi tejet, hogy még éppen ne lepje el, fűszerezzük és összefőzzük.
4. Botmixerrel pürésítjük picit úgy, hogy maradjanak egész darab borsók is bőven.
5. Tovább fűszerezzük ha kell, össszerottyantjuk és kész is.
Egészségetekre!

Elérhetőségeim:
Email címem: annsfruits@gmail.com
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits