Kesusajttal töltött burgonyakrokett Air fryerben kisütve

Találtam egy nagyszerű kesusajt receptet:
A kesusajt hozzávalói:
- 1 ¾ bögre víz
- ¾ bögre kesudió
- 4 evőkanál tápiókakeményítő
- 2 evőkanál sörélesztő pehely
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál agaragar
- 1 teáskanál fehér misopasta
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál fokhagymagranulátum
További hozzávalók:
- teljes kiőrlésű prézli
- 4-5 krumpli
- 1-2 evőkanál liszt
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
1. A kesudiót lisztté őrüljük.
2. Az összes hozzávalót turmixgépben összekeverjük.
3. Egy kis fazékban közepes lángon folyamatos kevergetés mellett összefőzzük. Ezalatt az idő alatt fog besűrűsödni. Mikor felforrt vegyük kisebbre a lángot, és főzzük tovább még 2 percig.
4. Öntsük egy zárható dobozba, tegyük hűtőbe, hogy még tovább dermedjen.
5. Közben 4-5 krumplit megfőzünk és pürésítünk.
6. 1-2 evőkanál liszttel összekeverjük.
7. Sózzuk, borsozzuk és egy kis szerecsendiót is adhatunk hozzá.
8. Mikor megdermedt a sajtunk elkezdhetjük megformázni a golyókat. A krumpliból lepényt alkotunk a kezünkben, 1-2 teáskanálnyi sajtot a közepébe helyezünk, és köréépítjük a krumplit. Én oldalról felhajtogattam amennyire tudtam, és egy kisebb adag lelapogatott krumplit a tetejére helyeztem, így csak ezeknek a széleit kellett összedolgozni.
9. Teljes kiőrlésű prézlibe görgetjük óvatosan.
10. Előmelegített air fryerben kisütjük.
Önmagában is finom, de párolt zöldséggel szerintem különösen komplex étel. 


A honlapomon megtaláljátok az összes receptemet: www.annsfruits.hu
Ezen kívül youtubeon is követhettek: Ann’s Fruits
és Instagramon is: @annsfruits 

Egyétek ti is karcsúvá magatokat és jegyezzétek meg: #aszénhidrátjóbarát
