Bőségtál recept olajmentes rántott padlizsánnal és gombával

Bőségtál recept olajmentes rántott padlizsánnal és gombával
Hozzávalók 3-4 főnek:
> 1 db padlizsán
> 8 db gomba
> 1 doboz szójajoghurt (én joyát használok, mert az hozzáadott olajmentes)
> 2 ek liszt (bármilyen liszt jó)
> prézli
> fűszerek: só, bors, fokhagymagranulátum, köménymagpor, kedvenc fűszerkeverékünk
> 1 bögre rizs köretnek
> 1 kis zacskó salátakeverék
> 10 koktélparadicsom
> fél kígyóuborka
> 1 kis marék tökmag
> só és citromlé ízlés szerint
A magszószhoz:
> negyed bögre napraforgómag
> néhány szem dió
> 1 kevés tökmag
> 1 ek lenmag
> olajmentes növényi tej vagy víz
> citromlé ízlés szerint
> só, bors fokhagymagranulátum
A bundás padlizsán és gomba elkészítése:
1. A padlizsánunkat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a gombánkat pedig elfelezzük.
2. Teflonpapírra tesszük és megkenegetjük a kedvenc nátriumglutamátmentes fűszerkeverékünkkel.
3. 15 evőkanál Soya joghurtot elkeverünk egy kis borssal, köménymagporral, fokhagymagranulátummal és egy evőkanál búzafinomliszttel (vagy bármilyen liszttel, hogy sűrűbb legyen)
4. Villára szúrjuk a szeleteket és mindkét oldalát belemártjuk a szójajoghurtos krémbe.
5. Végül teljes kiőrlésű zsemlyemorzsába mártogatjuk, és visszahelyezzük a teflonpapírra.
6. 175C°-ra előmelegített sütőben addig sütjük amíg meg nem puhul. Én még visszatettem 10 percre 200C°-ra is hogy még meg is piruljon.
Magszósz elkészítése:
1. A magvakat lisztté őrüljük.
2. Hozzáöntünk annyi olajmentes mandulatejet, amitől a kívánt állagot megkapjuk.
3. Ízesítjük a kedvenc fűszereinkkel. Nekem most a fent felsoroltak passzoltak a legjobban. De sajtosíthatjuk is sörélesztőpehellyel, vagy magyarosíthatjuk még pirospaprikával, köménnyel stb.
A rizst megfőzzük, a kedvenc salátánkat elkészítjük.
Én még egy kis sárgarépát is pároltam hozzá, de bőségtálnál határunk a képzeletünk. 🙂
Egyétek ti is karcsúvá magatokat, és jegyezzétek meg:
További elérhetőségeim:
Youtube: Ann’s Fruits
Instagram: @annsfruits
Facebook csoport: Teljes Értékű Életmód