Vegán Spenótos Ricottával Töltött Cannelloni tészta (Olajmentes Vegán sajtszósszal és Marinara szósszal leöntve

Vegán Spenótos Ricottával Töltött Cannelloni tészta (Olajmentes Vegán sajtszósszal és Marinara szósszal leöntve
Találtam egy szuper receptet, amit egy kicsit átvariáltam és isteni lett! 🙂
Itt található az eredeti recept:
Az én verziómhoz a hozzávalók:
Tofu Ricotta hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál citromlé
480g natúr tofu
15g sörélesztőpehely
fűszerek: só, bors, fokhagymagranulátum, oregánó
80g bébispenót
Olajmentes Vegán Sajtszósz hozzávalók:
2 evőkanál finomliszt
2 bögre mandulatej (hozzáadott olajmentes)
15g sörélesztőpehely (lehet több is)
1 teáskanál mustár
fűszerek: só, bors, fokhagymagranulátum
1/2 teáskanál almaecet (elhagyható)
Marinara szószhoz a hozzávalók:
400 ml paradicsom püré
3 gerezd fokhagyma
só, bors, bazsalikom, oregánó, borsikafű
További hozzávalók:
Kb. 20 db Cannelloni cső
Elkészítés:
Tofu Ricotta:
1. A zúzott fokhagymát keverjük el a citromlével és hagyjuk állni 5 percet.
2. Adjuk hozzá a tofut, és azt is törjük szét. Én botmixert használtam.
3. Daraboljuk apróra a spenótot, adjuk hozzá a többi hozzávalóval és fűszerezzük.
Az olajmentes Vegán sajtszósz elkészítése:
1. A lisztet keverjük csomómentesre a mandulatejjel egy kis lábasban. Én ehhez is botmixert használtam.
2. Forraljuk föl, és kevergessük, amíg meg nem sűrűsödik.
3. Ekkor zárjuk el alatta a gázt, és adjuk hozzá a többi hozzávalót.
A marinara szósz elkészítése:
1. Egy kis lábasba öntjük a paradicsompürét.
2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeforraljuk.
3. Fűszerezzük és kész is.
Az étel összeállítása:
1. Töltsük meg a cannelloni csövecskéket a tofuricottával.
1/b. Mikor már majdnem az összes ricottánk elfogyott, melegítsük elő a sütőt 200°-ra.
2. A jénaink aljába öntsük bele a marinara szószunk felét.
3. Helyezzük rá egymás mellé a töltött tésztacsöveket.
4. Öntsük rá a maradék marinara szószt.
5. A tetejére pedig öntsük rá az összes sajtszószt.
6. Helyezzük az előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt süssük meg.
Egészségetekre! 🙂