Vegán Spenótos Ricottával Töltött Cannelloni tészta (Olajmentes Vegán sajtszósszal és Marinara szósszal leöntve

Találtam egy szuper receptet, amit egy kicsit átvariáltam és isteni lett! 

Itt található az eredeti recept:
Az én verziómhoz a hozzávalók:
Tofu Ricotta hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál citromlé
480g natúr tofu
15g sörélesztőpehely
fűszerek: só, bors, fokhagymagranulátum, oregánó
80g bébispenót
Olajmentes Vegán Sajtszósz hozzávalók:
2 evőkanál finomliszt
2 bögre mandulatej (hozzáadott olajmentes)
15g sörélesztőpehely (lehet több is)
1 teáskanál mustár
fűszerek: só, bors, fokhagymagranulátum
1/2 teáskanál almaecet (elhagyható)
Marinara szószhoz a hozzávalók:
400 ml paradicsom püré
3 gerezd fokhagyma
só, bors, bazsalikom, oregánó, borsikafű
További hozzávalók:
Kb. 20 db Cannelloni cső
Elkészítés:
Tofu Ricotta:
1. A zúzott fokhagymát keverjük el a citromlével és hagyjuk állni 5 percet.
2. Adjuk hozzá a tofut, és azt is törjük szét. Én botmixert használtam.
3. Daraboljuk apróra a spenótot, adjuk hozzá a többi hozzávalóval és fűszerezzük.
Az olajmentes Vegán sajtszósz elkészítése:
1. A lisztet keverjük csomómentesre a mandulatejjel egy kis lábasban. Én ehhez is botmixert használtam.
2. Forraljuk föl, és kevergessük, amíg meg nem sűrűsödik.
3. Ekkor zárjuk el alatta a gázt, és adjuk hozzá a többi hozzávalót.
A marinara szósz elkészítése:
1. Egy kis lábasba öntjük a paradicsompürét.
2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeforraljuk.
3. Fűszerezzük és kész is.
Az étel összeállítása:
1. Töltsük meg a cannelloni csövecskéket a tofuricottával.
1/b. Mikor már majdnem az összes ricottánk elfogyott, melegítsük elő a sütőt 200°-ra.
2. A jénaink aljába öntsük bele a marinara szószunk felét.
3. Helyezzük rá egymás mellé a töltött tésztacsöveket.
4. Öntsük rá a maradék marinara szószt.
5. A tetejére pedig öntsük rá az összes sajtszószt.
6. Helyezzük az előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt süssük meg.

Egészségetekre! 
