Vegán Török Piláf

Vegán Török Piláf
Találtam egy nagyon király Török Piláf receptet! Kicsit átalakítottam, hogy egyszerűbb és olajmentes legyen. Valószínűleg így már nem török, és lehet, hogy nem is piláf, úgyhogy nevezhetjük inkább Felturbózott Lecsónak 😃
Íme az eredeti link és a recept:
Hozzávalók az én verziómhoz:
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 mini konzerv sűrített paradicsom
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • chili, só, bors és fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • 150 g bulgur
  • 400 ml víz (én utólag picit még öntöttem rá, hogy teljesen megfőjön a bulgur)
Elkészítés:
  1. Az apróra vágott hagymákat meghintjük egy kis sóval és üvegesre pirítjuk.
  2. Kis kockákra vágjuk a kaliforniai paprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a hagymákhoz.
  3. 6-8 percig hagyjuk párolódni, majd hozzáadhatjuk a sűrített paradicsomot.
  4. Ráöntjük a leszűrt csicseriborsót, a fűszereket, a bulgurt és a vizet.
  5. Jól összekeverjük és szépen lassan összefőzzük néha-néha megkevergetve.
  6. Tovább fűszerezzük ha szükséges.

Megj.: Lehet hogy még kell egy kis vizet pluszban adagolni hozzá, hogy teljesen megfőjön a bulgur.

 Vegán Török Piláf

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát