Vegán Rakott Krumpli

Hozzávalók:
- 8-10 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó natúr tofu
- 1 marék „Vega farm gabona roli” (csípős vagy csemege)
- 1,5 nagy doboz Joya szójajoghurt
- himalájai fekete só (a tojás ízért)
- só, bors, fokhagymagranulátum, pirospaprika
Elkészítés:
- A krumplikat meghámozzuk és 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. Forró vízzel felöntjük, megsózzuk és puhára főzzük.
- A hagymákat apró kockára vágjuk, egy kis sóval meghintjük és üvegesre pirítjuk.
- A tofut 3 centi hosszú néhány mm széles szeletkékre vágjuk, fekete borssal és fekete sóval fűszerezzük.
- Elkészítjük a joghurtos szószt. A joghurtot összekeverjük ízlés szerint sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és pirospaprikával. 1 dl vízzel meghígítjuk picit. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl sós, hiszen a tofu is és a gabona roli is már előre meg van sózva.
- Elkezdjük rétegezni. Legalulra kerül egy kis joghurtszósz. Erre egy réteg főtt krumpli, egy kis fekete-sós tofu, párolt hagyma, és egy evőkanálnyi „morzsolt” gabonakolbász egységesen elszórva a füstölt íz kedvéért.
- A rétegzést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Csemege uborkával, csalamádéval, vagy gyöngyhagymával is nagyon finom!
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát