Vegán Rakott Krumpli

Vegán Rakott Krumpli
Hozzávalók:
  • 8-10 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó natúr tofu
  • 1 marék „Vega farm gabona roli” (csípős vagy csemege)
  • 1,5 nagy doboz Joya szójajoghurt
  • himalájai fekete só (a tojás ízért)
  • só, bors, fokhagymagranulátum, pirospaprika
Elkészítés:
  1. A krumplikat meghámozzuk és 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. Forró vízzel felöntjük, megsózzuk és puhára főzzük.
  2. A hagymákat apró kockára vágjuk, egy kis sóval meghintjük és üvegesre pirítjuk.
  3. A tofut 3 centi hosszú néhány mm széles szeletkékre vágjuk, fekete borssal és fekete sóval fűszerezzük.
  4. Elkészítjük a joghurtos szószt. A joghurtot összekeverjük ízlés szerint sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és pirospaprikával. 1 dl vízzel meghígítjuk picit. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl sós, hiszen a tofu is és a gabona roli is már előre meg van sózva.
  5. Elkezdjük rétegezni. Legalulra kerül egy kis joghurtszósz. Erre egy réteg főtt krumpli, egy kis fekete-sós tofu, párolt hagyma, és egy evőkanálnyi „morzsolt” gabonakolbász egységesen elszórva a füstölt íz kedvéért.
  6. A rétegzést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Csemege uborkával, csalamádéval, vagy gyöngyhagymával is nagyon finom!

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát