Vegán „Tojásos” Nokedli

Vegán „Tojásos” Nokedli
Hozzávalók a nokedlihoz:
  • teljes kiőrlésű vagy sima búzaliszt
  • víz
  • só vagy fekete só (hogy még tojásosabb legyen)

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük egy kis sóval és annyi vízzel, hogy megkapjuk a megfelelő állagot.
  2. Lobogó vízbe szaggatjuk.
  3. Mikor feljöttek a tetejére, lemeregetjük őket.
Hozzávalók a „tojáshoz”:
  • 1 kocka natúr tofu
  • 30 g csicseriborsó liszt
  • 80 g víz
  • fekete só ízlés szerint
  • 1 csipetnyi kurkuma
  • mandulatej (hozzáadott olajmentes)
Elkészítés:
  1. Szétmorzsoljuk a tofut.
  2. Csomómentesre keverjük a többi hozzávalót, és alacsony lángon picit összefőzzük.
  3. Hozzákeverjük a tofut és fűszerezzük.
  4. Összekeverjük a nokedlival, és főzzük együtt még őket egy picit.
  5. Ha kell, önthetünk hozzá apránként egy kis növényi tejet, hogy még kellemesebb legyen az állaga.
Friss paradicsommal, vagy kedvenc salátánkkal tálaljuk. 😉
Vegán "Tojásos" Nokedli

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát