Vegán „Tojásos” Nokedli

Hozzávalók a nokedlihoz:
- teljes kiőrlésű vagy sima búzaliszt
- víz
- só vagy fekete só (hogy még tojásosabb legyen)
Elkészítés:
- A lisztet elkeverjük egy kis sóval és annyi vízzel, hogy megkapjuk a megfelelő állagot.
- Lobogó vízbe szaggatjuk.
- Mikor feljöttek a tetejére, lemeregetjük őket.
Hozzávalók a „tojáshoz”:
- 1 kocka natúr tofu
- 30 g csicseriborsó liszt
- 80 g víz
- fekete só ízlés szerint
- 1 csipetnyi kurkuma
- mandulatej (hozzáadott olajmentes)
Elkészítés:
- Szétmorzsoljuk a tofut.
- Csomómentesre keverjük a többi hozzávalót, és alacsony lángon picit összefőzzük.
- Hozzákeverjük a tofut és fűszerezzük.
- Összekeverjük a nokedlival, és főzzük együtt még őket egy picit.
- Ha kell, önthetünk hozzá apránként egy kis növényi tejet, hogy még kellemesebb legyen az állaga.
Friss paradicsommal, vagy kedvenc salátánkkal tálaljuk. 


Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát