Bácskai Rizseshús Olajmentes Vegán módra

Hozzávalók:
- 1 csicseriborsó konzerv
- 2 marék fagyasztott zöldborsó
- 1 répa
- 1 1/2 csésze főtt rizs
- 1 vöröshagyma
- pirospaprika ízlés szerint
- feketebors ízlés szerint
- fokhagyma granulátum ízlés szerint
- 1 zacskó borsófehérje kocka
Elkészítés:
- Főzzük meg a rizst.
- A borsófehérje kockát áztassuk forró vízbe.
- A répát vágjuk apró kockákra.
- A csicseriborsót törjük össze picit.
- Adjuk hozzá a fűszereket és negyed órán keresztül hagyjuk ázni.
- Mikor eleget áztak, nyomkodjuk ki belőlük a vizet, és tovább is morzsolhatjuk őket.
- Az apróra vágott hagymát sózzuk meg picit és pirítsuk üvegessé.
- Fűszerezzük tovább, adjunk hozzá egy kis vizet, majd az apróra vágott répát is.
- Mikor félig-meddig megpárolódott a répa, adjuk hozzá a tört csicseriborsónkat is.
- Ha szükség van rá, pótoljuk a vizet.
- Mikor a répa majdnem kész, hozzáadhatjuk a zöldborsót és a fűszeres borsófehérje granulátumot is.
- Összefőzzük picit, és ha kell tovább fűszerezzük.
- Keverjünk hozzá annyi főtt rizst, amíg a kívánt arányokat meg nem kapjuk.
Hozzávalók egy egyszerű vegán szafthoz:
(Ez a recept tökéletes volt így linkelem is a forrást) https://www.noracooks.com/easy-vegan-gravy/
- 1 db zöldségleveskocka
- 2 bögre forróvíz
- fokhagymapor
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 evőkanál szójaszósz
- fél teáskanál mustár
- 1/4 bögre finomliszt
Elkészítés:
- Egy kisebb lábasban a zöldségleveskockákat a forróvízzel feloldjuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót.
- Összefőzzük és kész is.

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát