Vegán Pizza

Ez az EGYETLEN recept, amihez használok egy leheletnyi olíva olajat!!! 

Mi a Street Kitchen-ön található receptet vettük alapul és egy kis változtatással így készítjük el mostanában a tésztánkat:
Hozzávalók a pizzatésztához:
- 500 g búzafinomliszt
- 350 ml meleg víz
- 4 g porélesztő
- só
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrjuk és meleg helyen, konyharuhával lefededve állni hagyjuk egy órán keresztül.
- Mikor megkelt, némi liszt segítségével két gombócot formázunk belőle, és kb. 2-3 milisre kinyújtjuk.
- Közben elkészítjük a paradicsomszószunkat.
Hozzávalók a paradicsomszószhoz:
- 4-5 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- fűszerek: só, bors, oregánó, borsikafű, bazsalikom
Elkészítés:
- Az olívaolajat felforrósítjuk.
- Próbaként beledobunk egy szelet fokhagymát, és ha serceg akkor mehet rá a többi is.
- Aranybarnára sütjük a hagymák mindkét oldalát.
- Ha marad olívaolaj-fölösleg, egy vastagra összehajtogatott Szilvia-papírtörlővel felitatjuk. Óvatosan, mert forró!
- Ekkor mehet rá a darabolt paradicsom és egy fedő.
- Hagyjuk főni néhány percen keresztül, majd krumplinyomóval megtörjük a nagyobb darabokat.
- Megfűszerezzük kedvünkre, és ismét lefedjük.
- 5-10 perc eltelte után ismét megnyomkodjuk a krumplinyomóval, és tovább fűszerezzük ha kell.
A pizza tetejére a következőket szoktuk rakni:
- apróra vágott lilahagyma
- paradicsom
- fekete olíva
- gomba
- kukorica
- zöldborsó

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát