Vegán „Tejszínes” Gombapörkölt

Ezt a receptet változtattam meg, hogy vegán és olajmentes legyen:
Hozzávalók 2-3 személynek:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg csiperkegomba
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fél pohár joya szójajoghurt
- só, bors, pirospaprika
- friss petrezselyem
- mandulatej (hozzáadott olajmentes)
Elkészítés:
- Apróra kockázzuk a vöröshagymát, kicsit megsózzuk és üvegesre pirítjuk. Ha úgy érezzük, önthetünk alá egy nagyon kevés mandulatejet, hogy biztos ne kapjon le.
- Mikor üvegesre sült a vöröshagyma, az apróra vágott gombát is hozzáadhatjuk. Ezt is sózzuk meg egy picit.
- Mikor már eresztett némi levet a gomba, megfűszerezhetjük és hozzápasszírozhatjuk a fokhagymát is.
- Addig főzzük ezt így, míg tökéletesre nem puhul a gomba.
- Ekkor hozzáadhatjuk a szójajoghurtot, és egy kis mandulatejet.
- Tovább fűszerezhetjük ha kell és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel is megbolondíthatjuk.
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát