Vegán „Tejszínes” Gombapörkölt

Vegán „Tejszínes” Gombapörkölt
Ezt a receptet változtattam meg, hogy vegán és olajmentes legyen:
Hozzávalók 2-3 személynek:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg csiperkegomba
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fél pohár joya szójajoghurt
  • só, bors, pirospaprika
  • friss petrezselyem
  • mandulatej (hozzáadott olajmentes)
Elkészítés:
  1. Apróra kockázzuk a vöröshagymát, kicsit megsózzuk és üvegesre pirítjuk. Ha úgy érezzük, önthetünk alá egy nagyon kevés mandulatejet, hogy biztos ne kapjon le.
  2. Mikor üvegesre sült a vöröshagyma, az apróra vágott gombát is hozzáadhatjuk. Ezt is sózzuk meg egy picit.
  3. Mikor már eresztett némi levet a gomba, megfűszerezhetjük és hozzápasszírozhatjuk a fokhagymát is.
  4. Addig főzzük ezt így, míg tökéletesre nem puhul a gomba.
  5. Ekkor hozzáadhatjuk a szójajoghurtot, és egy kis mandulatejet.
  6. Tovább fűszerezhetjük ha kell és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel is megbolondíthatjuk.

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát