Vegán Gundel-Palacsinta

Vegán Gundel-Palacsinta
Palacsinta hozzávalók:
  • 8 púpozott ek. finomliszt
  • 2 enyhén púpozott lenmagliszt
  • 1 mokkáskanál só
  • víz
  • szódavíz
Elkészítés:
  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. Egy kis sima vízzel csomómentesre keverjük.
  3. Adagolunk még annyi szódavizet, amíg megfelelő nem lesz az állaga.
  4. Forró serpenyőben aranybarnára sütjük az egyik oldalát, megfordítjuk és a másik oldalát is.
A töltelék receptje lejjebb található.
Vegán Gundel-Palacsinta
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 2 dl mandulatej (hozzáadott olajmentes)
  • 10 dkg nádcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 20-25 dkg darált dió
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1-2 evőkanál rumaroma
Elkészítés:
  1. A tejet, a cukorral és a citromhéjjal felforraljuk.
  2. Mikor felforrt levesszük a tűzről, és belekeverjük a darált diót, a mazsolát, és a rumaromát.
A csokiöntet receptje lejjebb található.
Vegán Gundel-Palacsinta
Csokiöntet hozzávalók:
  • 7 szem friss datolya
  • ízlés szerint holland kakaópor
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint plusz rumaroma
  • mandulatej
Elkészítés:
  1. A datolyát kimagozzuk.
  2. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük valamennyi mandulatejjel.
Megj.: Érdemes apránként hozzáadni a növényi tejet, hogy biztosan megfelelő állagú legyen.
Vegán Gundel-Palacsinta

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát