Vegán Mézeskalács

Vegán Mézeskalács
Az alábbi linken megtaláljátok az eredeti receptet:
Nedves hozzávalók:
  • 1 ’lentojás’ (1 evőkanál lenmaglisztet elkeverünk 3 evőkanál forró vízzel)
  • ½ bögre kesuvaj (kesudiót lisztté őrlünk és egy kis vízzel elkeverjük)
  • ½ bögre nádcukor
  • ½ bögre nádmelasz
  • 1 teáskanál vanília
Száraz hozzávalók:
  • 2 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 teáskanál gyömbér
  • 2 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • ¼ teáskanál szerecsendió
  • ¼ teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Cukormázhoz:
  • 1 bögre nádcukorpor (ha fehér mázat szeretnétek, akkor fehér porcukorból készítsétek a mázat)
  • 1 evőkanál mandulatej (hozzáadott olajmentes)
Elkészítés:
  1. A lentojáshoz keverjük össze a lenmaglisztet a 3 evőkanál meleg vízzel. Hagyjuk állni néhány percet, amíg a keverék zseléssé nem válik.
  2. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd keverjük hozzá a nedves hozzávalókat.
  3. A tésztát felezzük el, bugyoláljuk celofánba és tegyük hűtőbe néhány órára, vagy éjszakára.
  4. Körülbelül fél centisre nyújtuk, kiszaggatjuk és teflonpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  5. 175°-ra előmelegített sütőbe tesszük pontosan 13 percre és rögtön kivesszük.
  6. Miután kihűlt kedvünkre díszíthetjük a cukormázzal.

Megj.: Ánizsdarabokat is szórhatunk a még meg nem dermedt cukormázba.

Vegán Mézeskalács

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát