Vegán Mézeskalács

Az alábbi linken megtaláljátok az eredeti receptet:
Nedves hozzávalók:
- 1 ’lentojás’ (1 evőkanál lenmaglisztet elkeverünk 3 evőkanál forró vízzel)
- ½ bögre kesuvaj (kesudiót lisztté őrlünk és egy kis vízzel elkeverjük)
- ½ bögre nádcukor
- ½ bögre nádmelasz
- 1 teáskanál vanília
Száraz hozzávalók:
- 2 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 teáskanál gyömbér
- 2 teáskanál fahéj
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál szerecsendió
- ¼ teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Cukormázhoz:
- 1 bögre nádcukorpor (ha fehér mázat szeretnétek, akkor fehér porcukorból készítsétek a mázat)
- 1 evőkanál mandulatej (hozzáadott olajmentes)
Elkészítés:
- A lentojáshoz keverjük össze a lenmaglisztet a 3 evőkanál meleg vízzel. Hagyjuk állni néhány percet, amíg a keverék zseléssé nem válik.
- Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd keverjük hozzá a nedves hozzávalókat.
- A tésztát felezzük el, bugyoláljuk celofánba és tegyük hűtőbe néhány órára, vagy éjszakára.
- Körülbelül fél centisre nyújtuk, kiszaggatjuk és teflonpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
- 175°-ra előmelegített sütőbe tesszük pontosan 13 percre és rögtön kivesszük.
- Miután kihűlt kedvünkre díszíthetjük a cukormázzal.
Megj.: Ánizsdarabokat is szórhatunk a még meg nem dermedt cukormázba.

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát