Vegán Gulyásleves TK Nokedlival

Vegán Gulyásleves TK Nokedlival

Hozzávalók a gulyásleveshez:

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/4 db zellergumó
  • 1/4 db karalábé
  • 5 db krumpli
  • kis konzerv zöldborsó
  • fűszerek: kömény, borspótló fűszerkeverék (oregánó, majoranna, bazsalikom, petrezselyem) vagy feketebors, 2 kanál sótlan ételízesítő, három kanál pirospaprika)
  • csípős gabonakolbász (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Megsózzuk picit, így annyi levet ereszt, hogy meg tud sülni a saját levében. Ha nem elég ez a trükk, akkor önthetünk alá egy kis vizet.
  2. Egységes méretűre daraboljuk a zöldségeket.
  3. A krumpli kivételével elkezdünk mindent összefőzni a hagymával. Annyi vízzel öntsük föl, amennyi éppen ellepi, és fűszerezzünk kedvünkre.
  4. Mikor majdnem puhák a répák, hozzáadjuk a krumplit
  5. Készre főzzük, és tovább fűszerezünk ha szükséges.

 

Hozzávalók a nokedlihez:

  • kedvenc teljes kiőrlésű lisztünk
  • víz
  • egy kis só

Elkészítés:

  1. Addig adagoljuk a vizet, amíg megfelelő állaga nem lesz.
  2. Forró vízbe szaggatjuk, megvárjuk, hogy feljöjjön a felszínre és főzzük még egy picit.
  3. Kimerjük, hideg vízzel átmoshatjuk, ami egyúttal le is hűti valamelyest.

 

Egészségetekre!

 

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát