Vegán Gulyásleves TK Nokedlival

Hozzávalók a gulyásleveshez:
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/4 db zellergumó
- 1/4 db karalábé
- 5 db krumpli
- kis konzerv zöldborsó
- fűszerek: kömény, borspótló fűszerkeverék (oregánó, majoranna, bazsalikom, petrezselyem) vagy feketebors, 2 kanál sótlan ételízesítő, három kanál pirospaprika)
- csípős gabonakolbász (elhagyható)
- só
Elkészítés:
- A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Megsózzuk picit, így annyi levet ereszt, hogy meg tud sülni a saját levében. Ha nem elég ez a trükk, akkor önthetünk alá egy kis vizet.
- Egységes méretűre daraboljuk a zöldségeket.
- A krumpli kivételével elkezdünk mindent összefőzni a hagymával. Annyi vízzel öntsük föl, amennyi éppen ellepi, és fűszerezzünk kedvünkre.
- Mikor majdnem puhák a répák, hozzáadjuk a krumplit
- Készre főzzük, és tovább fűszerezünk ha szükséges.
Hozzávalók a nokedlihez:
- kedvenc teljes kiőrlésű lisztünk
- víz
- egy kis só
Elkészítés:
- Addig adagoljuk a vizet, amíg megfelelő állaga nem lesz.
- Forró vízbe szaggatjuk, megvárjuk, hogy feljöjjön a felszínre és főzzük még egy picit.
- Kimerjük, hideg vízzel átmoshatjuk, ami egyúttal le is hűti valamelyest.
Egészségetekre!
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát