Teljes Kiőrlésű Vegán Minipizza

Teljes Kiőrlésű Vegán Minipizza

A pizzatészta a vegan cornertől származik:

http://www.thevegancorner.com/mini-pizzas-and-canapes/

 

Hozzávalók:

  • 220g teljes kiőrlésű liszt
  • 1g (1/4 teáskanál) sütőpor
  • 1.5g (1/2 teáskanál) instant porélesztő
  • 140g langyos víz
  • 1.5g (1/4 teáskanál) só

 

Elkészítés:

Összekeverjük először a száraz hozzávalókat. Majd óvatosan hozzáadagjuk a vizet, hogy biztos megfelelő állagú tésztát kapjunk. Hagyjuk állni jó melegben tartva néhány órát, majd kinyújtjuk és mehet rá a feltét. 🙂

 

 

Paradicsomszósz hozzávalók:

  • 1 konzerv egész paradicsom
  • fűszerek (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, feketebors, só)

 

Elkészítés:

  1. A konzervparadicsomot egy lábasba öntjük és feltörjük, ahogy csak tudjuk a fakanalunkkal vagy krumplipürésítővel.
  2. Lefedjük és hagyjuk, hogy puhuljon kb. 10 percig
  3. Hozzáadjuk a fűszereket és egy gerezd fokhagymát is akár
  4. Addig ismételjük a fakanalas széttördelést és a lefedett puhítást, amíg krémes állaga nem lesz.

 

 

Pizza elkészítés:

  1. Mikor megkelt a pizzatésztánk kinyújtjuk, megkenjük a paradicsomszószunkkal, és díszítjük a kedvenc felszeletelt zöldségeinkkel. Például: kukorica, gomba, zöldborsó, vesebab, (egy kicsit megpárolt brokkoli), paradicsom, átmosott olívabogyó, füstölt tofu.
  2. Volt olyan is, amit meghagytam paradicsomszósz és feltét nélkül. Ehhez kapros szójajoghurtszószt készítettem és abba mártogattam bele.
  3. Mikor zülleni vágyunk, egy kis növényi sajt, és növényi felvágott is mehet a tetejére, de nekem az utóbbi időben ezeket teljesen kiváltotta a füstölt tofu, a jó fűszerezés és a fekete olívabogyó kombója.

 

Jó étvágyat! 🙂

 

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát