Teljes Kiőrlésű Vegán Minipizza

A pizzatészta a vegan cornertől származik:
http://www.thevegancorner.com/mini-pizzas-and-canapes/
Hozzávalók:
- 220g teljes kiőrlésű liszt
- 1g (1/4 teáskanál) sütőpor
- 1.5g (1/2 teáskanál) instant porélesztő
- 140g langyos víz
- 1.5g (1/4 teáskanál) só
Elkészítés:
Összekeverjük először a száraz hozzávalókat. Majd óvatosan hozzáadagjuk a vizet, hogy biztos megfelelő állagú tésztát kapjunk. Hagyjuk állni jó melegben tartva néhány órát, majd kinyújtjuk és mehet rá a feltét. 🙂
Paradicsomszósz hozzávalók:
- 1 konzerv egész paradicsom
- fűszerek (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, feketebors, só)
Elkészítés:
- A konzervparadicsomot egy lábasba öntjük és feltörjük, ahogy csak tudjuk a fakanalunkkal vagy krumplipürésítővel.
- Lefedjük és hagyjuk, hogy puhuljon kb. 10 percig
- Hozzáadjuk a fűszereket és egy gerezd fokhagymát is akár
- Addig ismételjük a fakanalas széttördelést és a lefedett puhítást, amíg krémes állaga nem lesz.
Pizza elkészítés:
- Mikor megkelt a pizzatésztánk kinyújtjuk, megkenjük a paradicsomszószunkkal, és díszítjük a kedvenc felszeletelt zöldségeinkkel. Például: kukorica, gomba, zöldborsó, vesebab, (egy kicsit megpárolt brokkoli), paradicsom, átmosott olívabogyó, füstölt tofu.
- Volt olyan is, amit meghagytam paradicsomszósz és feltét nélkül. Ehhez kapros szójajoghurtszószt készítettem és abba mártogattam bele.
- Mikor zülleni vágyunk, egy kis növényi sajt, és növényi felvágott is mehet a tetejére, de nekem az utóbbi időben ezeket teljesen kiváltotta a füstölt tofu, a jó fűszerezés és a fekete olívabogyó kombója.
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát