Tápanyagdús Vegán Fasírt

Ehhez a fasírthoz a sóbakrumpli a kedvencem. Savanyúsággal, vagy a kedvenc optimálisan felszívódó salátámmal szoktuk fogyasztani, akár egy kis magszósz kíséretében. 🙂
Fasírt hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 közepes édesburgonya
- 2 szál zellerszár
- 1 közepes sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 400g fehérbab
- 400g tofu
- 2-4 evőkanál szójaszósz
- 3-5 evőkanál paradicsompüré
- 1-2 evőkanál mustár
- 1 csomó petrezselyemzöld (apróra vágva)
- zsálya, kakukkfű, rozmaring, só, bors, pirospaprika (ízlés szerint) >> nálunk ment bele bőven 😉
- fél bögre dió (lisztté darálva)
- 3/4 bögre apró szemű zabpehely
Elkészítés:
- Nagyon apróra vágjuk a meghámozott zöldségeket és megpároljuk.
- A tofut és a babot szétnyomkodjuk, és a megpuhult zöldségekhez és többi hozzávalóhoz hozzáadva fasírttá gyúrjuk az egészet.
- Ízlés szerint fűszerezzük: a szójaszószból, a paradicsompüréből, a mustárból és a fűszerekből nyugodtan adhatunk többet vagy kevesebbet.
- 180 fokos sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütögetjük. 10-15 perc az egyik oldala és picit kevesebb kell a másik oldalának.
Hamburgerhúsként is nagyszerűen működik!
Az eredeti receptet itt találjátok:
http://blog.fatfreevegan.com/2010/11/thanksgiving-meatless-loaf.html
Egészségetekre! 🙂
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát