Tápanyagdús Vegán Fasírt

Tápanyagdús Vegán Fasírt

Ehhez a fasírthoz a sóbakrumpli a kedvencem. Savanyúsággal, vagy a kedvenc optimálisan felszívódó salátámmal szoktuk fogyasztani, akár egy kis magszósz kíséretében. 🙂

 

Fasírt hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 közepes édesburgonya
  • 2 szál zellerszár
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400g fehérbab
  • 400g tofu
  • 2-4 evőkanál szójaszósz
  • 3-5 evőkanál paradicsompüré
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 csomó petrezselyemzöld (apróra vágva)
  • zsálya, kakukkfű, rozmaring, só, bors, pirospaprika (ízlés szerint) >> nálunk ment bele bőven 😉
  • fél bögre dió (lisztté darálva)
  • 3/4 bögre apró szemű zabpehely

 

Elkészítés:

  1. Nagyon apróra vágjuk a meghámozott zöldségeket és megpároljuk.
  2. A tofut és a babot szétnyomkodjuk, és a megpuhult zöldségekhez és többi hozzávalóhoz hozzáadva fasírttá gyúrjuk az egészet.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük: a szójaszószból, a paradicsompüréből, a mustárból és a fűszerekből nyugodtan adhatunk többet vagy kevesebbet.
  4. 180 fokos sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütögetjük. 10-15 perc az egyik oldala és picit kevesebb kell a másik oldalának.

 

Hamburgerhúsként is nagyszerűen működik!

Az eredeti receptet itt találjátok:
http://blog.fatfreevegan.com/2010/11/thanksgiving-meatless-loaf.html

 

Egészségetekre! 🙂

 

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát