Tápanyagdús Lecsó

Minél színesebb az étel, annál jobb, hiszen a szín más-más hasznos anyagokra utal. Úgyhogy én most 4 féle paprikát használtam a lecsómba.
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db tv paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db kápia paprika
- 6 darab paradicsom
- 1 darab padlizsán
- 1 konzerv csicseriborsó
- só, bors
Köretnek:
- rizskeverék
- zöldborsó
Elkészítés:
- Megszurkáljuk a padlizsánt és sütőbe tesszük. Mikor már könnyedén belemegy a villa, kiszedhetjük. Várjuk meg, hogy kihűljön, hámozzuk meg és vágjuk apróbb darabokra.
- Tegyük fel főni a barna rizst már az elején, mert sokkal lassabban fő, mint a fehér. Mikor elkészült, adjunk hozzá egy kis zöldborsót és fegyjük le, hogy tovább párolódjanak.
- Amíg sül a padlizsán, az apróravágott hagymákat egy kis sóval meghintjük és üvegesre pirítjuk. Ha nem ereszt így elég levet, egy evőkanál vizet is tehetünk alá.
- Miután üvegesre pirult a hagyma adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket is és sózzuk meg.
- Mikor a paprika már valamennyire megpuhult, adjuk hozzá a főtt padlizsándarabokat is és főzzük őket egy darabig.
- Végül pedig adjuk hozzá a leáztatott csicseriborsót is és főzzük még néhány percet.
- Fűszerezzük még ha szükség van rá.
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát