Tápanyagdús Lecsó

Tápanyagdús Lecsó

Minél színesebb az étel, annál jobb, hiszen a szín más-más hasznos anyagokra utal. Úgyhogy én most 4 féle paprikát használtam a lecsómba.

 

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tv paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 6 darab paradicsom
  • 1 darab padlizsán
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • só, bors

 

Köretnek:

  • rizskeverék
  • zöldborsó

 

Elkészítés:

  1. Megszurkáljuk a padlizsánt és sütőbe tesszük. Mikor már könnyedén belemegy a villa, kiszedhetjük. Várjuk meg, hogy kihűljön, hámozzuk meg és vágjuk apróbb darabokra.
  2. Tegyük fel főni a barna rizst már az elején, mert sokkal lassabban fő, mint a fehér. Mikor elkészült, adjunk hozzá egy kis zöldborsót és fegyjük le, hogy tovább párolódjanak.
  3. Amíg sül a padlizsán, az apróravágott hagymákat egy kis sóval meghintjük és üvegesre pirítjuk. Ha nem ereszt így elég levet, egy evőkanál vizet is tehetünk alá.
  4. Miután üvegesre pirult a hagyma adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket is és sózzuk meg.
  5. Mikor a paprika már valamennyire megpuhult, adjuk hozzá a főtt padlizsándarabokat is és főzzük őket egy darabig.
  6. Végül pedig adjuk hozzá a leáztatott csicseriborsót is és főzzük még néhány percet.
  7. Fűszerezzük még ha szükség van rá.

 

 

 

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát