Olajmentes Vegán Rakott Karfiol

Olajmentes Vegán Rakott Karfiol

Hozzávalók:

  • egy karfiol (a leveleit mi levesnek készítettük el)
  • 1 kiló krumpli
  • 1 kocka füstölt tofu
  • 1 nagy doboz szójajoghurt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só, bors, pirospaprika, fűszerkömény, majoranna

 

Elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük és megfőzzük.
  2. A karfiolt feldaraboljuk és megpároljuk.
  3. Felaprítjuk a füstölt tofut (én laposabb gyufaszál formára szoktam)
  4. A joghurtot összekeverjük a passzírozott fokhagymával, a fűszerekkel és egy kis vízzel.
  5. Egy jénaiba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra kerül a fűszeres szójajoghurt, majd egy réteg krumpli, egy réteg karfiol és egy réteg tofu, amire újra kerülhet egy réteg szójajoghurt.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt megsütjük.
  7. Amíg sül, elkészíthetjük a salátát és magszószt.

 

Magszósz hozzávalói:

  • 1 db avokádó
  • 1 marék napraforgómag
  • néhány szem dió
  • 1 kis marék tökmag
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • fűszerek: só, bors, egy kevés kurkuma
  • víz

 

Elkészítés:

  1. Az érett avokádónkat szétnyomkodjuk egy villával.
  2. A magvakat lisztté daráljuk.
  3. Összekeverjük a hozzávalókat és egy kis vízzel megfelelő állagúra hígítjuk.

 

A saláta hozzávalók:

  • 1 retek nagyon apróra vágva
  • 1 répa leszerelve
  • 3 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • egy kis kínai kel
  • 1 szál zellerszár
  • valamilyen sötét levelű saláta

Az optimális saláta receptem itt található.

 

Egészségetekre!

 

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát