Olajmentes Vegán Rakott Karfiol

Hozzávalók:
- egy karfiol (a leveleit mi levesnek készítettük el)
- 1 kiló krumpli
- 1 kocka füstölt tofu
- 1 nagy doboz szójajoghurt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, fűszerkömény, majoranna
Elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük és megfőzzük.
- A karfiolt feldaraboljuk és megpároljuk.
- Felaprítjuk a füstölt tofut (én laposabb gyufaszál formára szoktam)
- A joghurtot összekeverjük a passzírozott fokhagymával, a fűszerekkel és egy kis vízzel.
- Egy jénaiba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra kerül a fűszeres szójajoghurt, majd egy réteg krumpli, egy réteg karfiol és egy réteg tofu, amire újra kerülhet egy réteg szójajoghurt.
- Előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt megsütjük.
- Amíg sül, elkészíthetjük a salátát és magszószt.
Magszósz hozzávalói:
- 1 db avokádó
- 1 marék napraforgómag
- néhány szem dió
- 1 kis marék tökmag
- 1 evőkanál lenmag
- 1-2 teáskanál citromlé
- fűszerek: só, bors, egy kevés kurkuma
- víz
Elkészítés:
- Az érett avokádónkat szétnyomkodjuk egy villával.
- A magvakat lisztté daráljuk.
- Összekeverjük a hozzávalókat és egy kis vízzel megfelelő állagúra hígítjuk.
A saláta hozzávalók:
- 1 retek nagyon apróra vágva
- 1 répa leszerelve
- 3 paradicsom
- fél kígyóuborka
- egy kis kínai kel
- 1 szál zellerszár
- valamilyen sötét levelű saláta
Az optimális saláta receptem itt található.
Egészségetekre!
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát