Olajmentes Rántott Padlizsán

Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- fűszersó
- 8 ek Joya Szójajoghurt
- 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
- fűszerek: só, bors, köménymagpor, fokhagymagranulátum
- teljes kiőrlésű zsemlyemorzsa
Elkészítés:
- A padlizsánunkat 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Teflonpapírra tesszük és megkenegetjük a kedvenc nátriumglutamátmentes fűszersónkkal.
- A szójajoghurtot elkeverjük egy kis borssal, köménymagporral, fokhagymagranulátummal és egy evőkanál liszttel.
- A padlizsánok mindkét oldalát belemártjuk a szójajoghurtos krémbe.
- Végül teljes kiőrlésű zsemlyemorzsába mártogatjuk, és visszahelyezzük a teflonpapírra.
- 180C°-ra előmelegített sütőben addig sütjük amíg át nem puhult a padlizsán, majd 200°-os sütőben aranybarnára/ropogósra sütjük.
Ugyanezzel a technikával lehet rántott gombát is sütni!
Párolt zöldséggel, rizzsel, salátával és magszósszal egy bőségtál nagyszerű kiegészítője lehet!

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát