Olajmentes Rántott Padlizsán

Olajmentes Rántott Padlizsán
Hozzávalók:
  • 1 db padlizsán
  • fűszersó
  • 8 ek Joya Szójajoghurt
  • 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • fűszerek: só, bors, köménymagpor, fokhagymagranulátum
  • teljes kiőrlésű zsemlyemorzsa
Elkészítés:
  1. A padlizsánunkat 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Teflonpapírra tesszük és megkenegetjük a kedvenc nátriumglutamátmentes fűszersónkkal.
  3. A szójajoghurtot elkeverjük egy kis borssal, köménymagporral, fokhagymagranulátummal és egy evőkanál liszttel.
  4. A padlizsánok mindkét oldalát belemártjuk a szójajoghurtos krémbe.
  5. Végül teljes kiőrlésű zsemlyemorzsába mártogatjuk, és visszahelyezzük a teflonpapírra.
  6. 180C°-ra előmelegített sütőben addig sütjük amíg át nem puhult a padlizsán, majd 200°-os sütőben aranybarnára/ropogósra sütjük.

Ugyanezzel a technikával lehet rántott gombát is sütni!

 

Párolt zöldséggel, rizzsel, salátával és magszósszal egy bőségtál nagyszerű kiegészítője lehet!

Olajmentes Rántott Padlizsán

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát