Egyszerű Vegán Mexikói Taquitos Avokádókrémmel

Elkezdtem használni a Whisk nevű alkalmazást, és nagyszerű recepteket találtam rajta. Mikor elkészítettem párom első kérdése az volt, hogy ‘Ilyet eddig miért nem csináltál?’
(Természetesen kedvesen és elismerően
) Úgyhogy fel is került a kedvenc receptjeink listájára és most megosztom veletek is, mert annyira egyszerű és finom, hogy legalább egyszer próbáljátok ki! 



Ezt a receptet találtam, és majdnem teljesen követtem az utasításokat az olajon és a fűszerezésen kívül.
Íme az én verzióm:
Hozzávalók:
- 400g krumpli
- 1 közepes sárgarépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes konzerv zöldborsó
- só, bors, pirospaprika, fokhagymagranulátum
- 1 zöldségleves kocka (elhagyható)
- 60ml forró víz
- 8 db kis méretű tortilla lap
Házi vegán sajtszósz hozzávalói:
- 180ml mandulatej (hozzáadott olajmentes)
- 20g sörélesztőpehely
- 15g keményítő
- fél teáskanál só
- fél teáskanál fokhagyma granulátum
- egy csipet pirospaprika
Hozzávalók az avokádókrémhez:
- 2-3 érett avokádó
- 4-5 evőkanál víz
- citromlé, só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A meghámozott és kisebb kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, és mikor eresztjük le róla a vizet, kb. három evőkanálnyit alatta hagyunk és pürésítjük. (Én forró vizet szoktam ráönteni, így sokkal gyorsabban elkészül)
2. A hagymákat apróra vágjuk és elkezdjük megpirítani teljesen olajmentesen. Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy negyed teáskanál sóval meghintem, és így annyi levet ereszt, hogy nem is hiányzik alóla az olaj egyáltalán. Ha nem olyan a fazekatok, akkor egy kis vizet lehet alá locsolni.
3. A répát mindeközben nagyon apróra vágjuk és rögtön hozzá is adhatjuk a hagymákhoz. Vizet adagolunk alá, és puhává pároljuk a hagymán.
4. Elkészítjük a sajtszószt. A hozzávalókat összekeverjük, és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett, hagyjuk hogy besűrűsödjön.
5. Mikor megpárolódott a répa, hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldborsót, és fűszerezzük ha szükséges, sóval, borssal, és pirospaprikával.
6. A krumplit, a párolt zöldséget és a sajtszószt összekeverjük. Ez lesz a töltelék a tortilla lapba.
7. A tortilla lapunk egyik felére rákenjük a tölteléket, és feltekerjük. Ahol záródik, arra görgetjük, hogy mikor sütjük ne nyíljon ki.
8. 180°-os sütőben 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
9. Az avokádót krumplipasszírozóval péppé nyomkodjuk, adunk hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen olyan sűrű, és apránként hozzáadagolunk egy pici citromlevet és a fűszereket. Addig adagoljuk apránként ezeket, amíg tökéletes nem lesz számunkra.
Remélem nektek is annyira ízleni fog, mint nekünk! 

Egészségetekre! 🙂
