Olajmentes Vegán Carbonara tészta

Az eredeti recept linkje, amit egy picit átalakítottam:
Hozzávalók:
400g linguini tészta
4 szem olajmentes szárított paradicsom (én a kifli.hu-n találtam)
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/4 bögre liszt
2 és 1/2 bögre mandulatej (hozzáadott olajmentes)
2 evőkanál sörélesztőpehely
1 teáskanál feketesó
1/4 teáskanál feketebors
vegán sonka (szintén lehet kiflin is vagy a biobarát bioboltban. 827 Kitchen Vegán készítményként van fönt és teljesen olajmentes! 

Elkészítés:
1. Főzzük meg a tésztát.
2. Vágjuk apróra a hagymákat, sózzuk meg picit, és saját pici levében pirítsuk meg.
3. A lisztet, tejet, sörélesztőpelyhet és fűszereket turmixoljuk össze.
4. Ezt a keveréket öntsük a hagymára, és közepes lángon folyamatosan kevergetve, hagyjuk besűrűsödni.
5. A sonkát és a szárított paradicsomot vágjuk apróra.
6. Miután besűrűsödött a szósz, adjuk hozzá a parit és a sonkát.
7. Fűszerezzük még ha szükséges.
8. A tésztához keverhetjük, de rá is önthetjük a tetejére.

Egészségetekre! 
