Almáspite ízű Zabkása

Hozzávalók:
- 2 db alma
- 3/4 bögre nagyszemű zabpehely
- egy marék mazsola
- 2 evőkanál chiamagliszt (én chiamagból szoktam kávédarálóval készíteni)
- 7 szem datolya
- fahéj
- víz vagy hozzáadott olajmentes növényi tej
Elkészítés:
- Az almákat kicsumázzuk és felaprítjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy még éppen ne lepje el és megpároljuk.
- Mikor félig-meddig megpuhult, hozzáadjuk a 3/4 bögre nagyszemű zabpelyhet, a mazsolát, a chiamaglisztet és a fahéjat.
- Addig főzzük, amíg meg nem puhul minden.
- A datolyából egy kis vízzel vagy olajmentes növényi tejjel turmixot készítünk, és hozzáöntjük a zabkásához édesítés gyanánt.
A bögre, amiben fotóztam Tömösközi Ágnes kerámikus alkotása! Gyönyörű színpompás tárgyakat készít kacskaringós-mesés formákkal. Látogassatok el az oldalára, ahol a többi tárgyát is végigböngészhetitek: http://www.tomoskozi.hu/keramia/
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát