Zabpalacsinta erdeigyümölcs szósszal

Az eredeti recept banánt használt az elkészítéshez. Többször úgy is megcsináltam, majd elfogyott a banán. Nekem meg nem volt kedvem elmenni a boltba érte. Ráadásul necces, hogy talál e az ember érettet vagy sem. Úgyhogy megpróbáltam datolyával és tökéletesen működött. 🙂
Hozzávalók 2 személyre (6 db 15 cm átmérőjű laktató palacsinta lett belőle)
- 2 bögre zabpehely (kész zabpehelylisztet is használhatunk)
- 14 db friss datolya
- másfél bögre víz
Elkészítés:
- Feldaráljuk a zabpelyhet lisztté, majd a turmixgépünkben összekeverjük a vízzel és a datolyával. Sűrű, gofritészta állagú palacsintatésztát kapunk.
- Felforrósított tapadásmentes kerámia palacsintasütőbe öntjük. Én egy csepp olajat sem szoktam használni. Ha megsült az egyik oldala, könnyedén meg lehet forgatni. (Nekem ikeás palisütőm van itthon)
Hozzávalók az erdeigyümölcs szószhoz:
- negyed zacskó erdeigyümölcs keverék
- néhány szem friss datolya
- 1 evőkanál chiamag
- néhány csepp citromlé
- fahéj
- víz
Elkészítés: Turmixgépben összekeverjük
Friss gyümölcsökkel, gyümölcslekvárral lehet tálalni, vagy valamilyen hozzáadott olajmentes mogyoróvajjal is akár 🙂
Mi banánt, eperlekvárt és az erdeigyümölcs-szószt ettük hozzá 🙂
Tipp: Valamelyik alkalommal kakaóport is kevertem a tésztához, csokispalacsintát kreálva így. Ehhez a vaníliapuding nagyon jól passzol például :3
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát