Zabpalacsinta erdeigyümölcs szósszal

Zabpalacsinta erdeigyümölcs szósszal

Az eredeti recept banánt használt az elkészítéshez. Többször úgy is megcsináltam, majd elfogyott a banán. Nekem meg nem volt kedvem elmenni a boltba érte. Ráadásul necces, hogy talál e az ember érettet vagy sem. Úgyhogy megpróbáltam datolyával és tökéletesen működött. 🙂

 

Hozzávalók 2 személyre (6 db 15 cm átmérőjű laktató palacsinta lett belőle)

  • 2 bögre zabpehely (kész zabpehelylisztet is használhatunk)
  • 14 db friss datolya
  • másfél bögre víz

 

Elkészítés:

  1. Feldaráljuk a zabpelyhet lisztté, majd a turmixgépünkben összekeverjük a vízzel és a datolyával. Sűrű, gofritészta állagú palacsintatésztát kapunk.
  2. Felforrósított tapadásmentes kerámia palacsintasütőbe öntjük. Én egy csepp olajat sem szoktam használni. Ha megsült az egyik oldala, könnyedén meg lehet forgatni. (Nekem ikeás palisütőm van itthon)

 

Hozzávalók az erdeigyümölcs szószhoz:

  • negyed zacskó erdeigyümölcs keverék
  • néhány szem friss datolya
  • 1 evőkanál chiamag
  • néhány csepp citromlé
  • fahéj
  • víz

 

Elkészítés: Turmixgépben összekeverjük

Friss gyümölcsökkel, gyümölcslekvárral lehet tálalni, vagy valamilyen hozzáadott olajmentes mogyoróvajjal is akár 🙂

Mi banánt, eperlekvárt és az erdeigyümölcs-szószt ettük hozzá 🙂

Tipp: Valamelyik alkalommal kakaóport is kevertem a tésztához, csokispalacsintát kreálva így. Ehhez a vaníliapuding nagyon jól passzol például :3

 

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát