Vegán Brassói Aprópecsenye

Vegán Brassói Aprópecsenye
Az eredeti receptet teljesen átalakítottam saját szájízemre:
Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 kg krumpli
  • Vegeta natur ropogós szalmakrumpli fűszerkeverék vagy az aranybarna sültcsirke fűszerkeverék
  • 2 zacskó borsófehérje kocka (én az Éden-est használtam)
  • 400 ml forróvíz
  • 1-2 db zöldségleves kocka
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 2 csipet majoranna
  • pirospaprika
Elkészítés:
  1. A zöldségleves kockákat feloldjuk a 400ml forró vízben, majd ráöntjük a borsófehérje kockákra, hozzáadjuk a majorannát, a pirospaprikát ízlés szerint, 1-2 tk. szójaszószt rápréselünk 4db fokhagymagerezdet és hagyjuk állni kb. 15 percen keresztül.
  2. A krumplit felkockázzuk, megfőzzük, lecsepegtetjük, befűszerezzük a fűszerkeverékkel és teflonpapíron aranybarnára sütjük alul-felül sütéses üzemmódban 200°-on.
  3. Miután megszívta magát a borsófehérje kocka, kinyomkodjuk és szintén teflonpapírral kibélelt tepsiben megpirítjuk. (Én még direkt kicsit puhán is hagytam, csak éppenhogy lett megpirítva. )
  4. Az aranybarnára sült krumplit és a sült borsófehérje kockát összekeverjük, a maradék 2db fokhagymát rápréseljük és hozzáadunk egy kevés pirospaprikát.
Hozzávalók a szafthoz:
(Ez a recept tökéletes volt így linkelem is a forrást) https://www.noracooks.com/easy-vegan-gravy/
  • 1 db zöldségleveskocka feloldva 2 bögre forróvízben
  • fokhagymapor
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • fél teáskanál mustár
  • 1/4 bögre finomliszt
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat egy kis edényben összeforraljuk és kész is.

 

 

A gyönyörű kerámiákat Tömösközi Ágnes készítette

Vegán Brassói Aprópecsenye

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát