Vegán Brassói Aprópecsenye

Az eredeti receptet teljesen átalakítottam saját szájízemre:
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 kg krumpli
- Vegeta natur ropogós szalmakrumpli fűszerkeverék vagy az aranybarna sültcsirke fűszerkeverék
- 2 zacskó borsófehérje kocka (én az Éden-est használtam)
- 400 ml forróvíz
- 1-2 db zöldségleves kocka
- 6 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- 2 csipet majoranna
- pirospaprika
Elkészítés:
- A zöldségleves kockákat feloldjuk a 400ml forró vízben, majd ráöntjük a borsófehérje kockákra, hozzáadjuk a majorannát, a pirospaprikát ízlés szerint, 1-2 tk. szójaszószt rápréselünk 4db fokhagymagerezdet és hagyjuk állni kb. 15 percen keresztül.
- A krumplit felkockázzuk, megfőzzük, lecsepegtetjük, befűszerezzük a fűszerkeverékkel és teflonpapíron aranybarnára sütjük alul-felül sütéses üzemmódban 200°-on.
- Miután megszívta magát a borsófehérje kocka, kinyomkodjuk és szintén teflonpapírral kibélelt tepsiben megpirítjuk. (Én még direkt kicsit puhán is hagytam, csak éppenhogy lett megpirítva. )
- Az aranybarnára sült krumplit és a sült borsófehérje kockát összekeverjük, a maradék 2db fokhagymát rápréseljük és hozzáadunk egy kevés pirospaprikát.
Hozzávalók a szafthoz:
(Ez a recept tökéletes volt így linkelem is a forrást) https://www.noracooks.com/easy-vegan-gravy/
- 1 db zöldségleveskocka feloldva 2 bögre forróvízben
- fokhagymapor
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 evőkanál szójaszósz
- fél teáskanál mustár
- 1/4 bögre finomliszt
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy kis edényben összeforraljuk és kész is.
A gyönyörű kerámiákat Tömösközi Ágnes készítette

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát