Teljes Értékű Vegán Bőségtál

A legszuperebb teljes értékű vegán bőségtálban a következők találhatóak: Egy makró anyagokban (szénhidrát, fehérje, zsír) kiegyensúlyozott, mikró tápanyagokban (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelek) gazdag, és némi extrával könnyebben felszívódó állapotúvá tett vacsora.
Az egyik sarokban egy többféle leveles zöldségből álló saláta díszeleg, rajta paradicsom és avokádószeletek.
A másik oldalon sütőpapíron sült krumpli. Középen csicseriborsó, a széleken pedig sütőpapíron sült tofu.
A citromlevet, amiatt fogom rácsorgatni, hogy az ásványi anyagok könnyebben elérhetővé váljanak és optimálisan felszívódjanak a testben.
A szósz, amit az utolsó képen láttok, brazildiót, napraforgómagot, egy avokádót, egy kis lenmagot, citromlevet, egy kis sót és feketeborsot tartalmaz.
A brazildió a szelén pótlása miatt fontos.
A napraforgómag és az avokádó is, zsír forrásként segít a zsírban oldódó vitaminok felszívódásában és nem utolsó sorban nagyszerű anyagokat tartalmaznak mindketten.
A lenmag az omega 3-6 zsírsavak megfelelő arányba állítása miatt fontos.
A jódot pedig egy olajmentes algapapír rágcsálásával szoktam pótolni. De mivel tegnap azt ettem ezért ma nincs kedvem, de persze lehet, hogy a végén mégis megkívánom az ízét út közben és azt is hozzáeszem mindehhez.
Néhány fontos információ:
Evés előtt fél órával megiszom néhány deci vizet.
Addig fogok enni, amíg jól nem lakom.
Lassan, nyugodtan rágom pépessé az ételt.
Étkezés után fél órával fogok inni legközelebb, vagy ha megszomjazom közben, akkor kortyonként iszom egy keveset.
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát