Teljes Kiőrlésű Vegán Almáspite

Ezt a két receptet találtam és gyúrtam össze eggyé:
Hozzávalók a tésztához:
- 2 és fél bögre teljes kiőrlésű liszt
- 2 banán
- 2 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál nádcukor
- 2 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 kg alma
- 100g nádcukor
- 2 evőkanál keményítő
- 2-4 teáskanál fahéj
- fél teáskanál szerecsendió
- citromlé (ízlés szerint, nálam kb. egy citrom leve került bele)
Elkészítés:
- A sütőnket beállítjuk légkeverésesen 175°-ra.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Elfelezzük, és az egyik gombócnyit jó laposra kinyújtófázzuk és belehelyezzük a piteformánkba.
- A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és fele-fele arányban kis és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
- Mikor a sütőnk teljesen felmelegedett, a piteformánkba lapogatott tésztára ráönthetjük a tölteléket.
- Végül pedig az előre kinyújtott másik tésztánkat ráegyengetjük a tetejére.
- Én összenyomkodtam őket a szélüknél, majd villával megszúrkodtam, hogy tudjon levegőzni az alma a belsejében.
- Pirospozsgásra sütjük és már ehetjük is!

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát