Teljes Kiőrlésű Vegán Almáspite

Teljes Kiőrlésű Vegán Almáspite
Ezt a két receptet találtam és gyúrtam össze eggyé:
Hozzávalók a tésztához:
  • 2 és fél bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 2 banán
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 2 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 100g nádcukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 2-4 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál szerecsendió
  • citromlé (ízlés szerint, nálam kb. egy citrom leve került bele)
Elkészítés:
  1. A sütőnket beállítjuk légkeverésesen 175°-ra.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Elfelezzük, és az egyik gombócnyit jó laposra kinyújtófázzuk és belehelyezzük a piteformánkba.
  3. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és fele-fele arányban kis és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
  4. Mikor a sütőnk teljesen felmelegedett, a piteformánkba lapogatott tésztára ráönthetjük a tölteléket.
  5. Végül pedig az előre kinyújtott másik tésztánkat ráegyengetjük a tetejére.
  6. Én összenyomkodtam őket a szélüknél, majd villával megszúrkodtam, hogy tudjon levegőzni az alma a belsejében.
  7. Pirospozsgásra sütjük és már ehetjük is!
Teljes Kiőrlésű Vegán Almáspite

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát