Teljes kiőrlésű Fahéjas Csiga

Teljes kiőrlésű Fahéjas Csiga

Hozzávalók:

  • 1 bögre növényi tej
  • 3/4 bögre nádcukor
  • 1 zacskó élesztő
  • 3 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 evőkanál fahéj
  • 1/4 bögre almalekvár/almaszósz
  • 2 teáskanál vanília aroma

 

Töltelékhez:

  • 1/4 bögre nádcukor
  • 1.5 evőkanál fahéj
  • 2/3 bögre almalekvár/almaszósz (én a házi birsalmalekvárunkat használtam és tökéletesen működött)
  • 6 evőkanál mazsola

 

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük.
  2. A nedveseket hozzákeverjük.
  3. Nyújtófán fél centisre nyújtjuk.
  4. Elegyengetjük rajta a tölteléket.
  5. Felhengergetjük és centis szeletekre vágjuk.
  6. Teflonpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat.
  7. 175°-ra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.

 

Egészségetekre!