Teljes kiőrlésű Fahéjas Csiga

Hozzávalók:
- 1 bögre növényi tej
- 3/4 bögre nádcukor
- 1 zacskó élesztő
- 3 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 evőkanál fahéj
- 1/4 bögre almalekvár/almaszósz
- 2 teáskanál vanília aroma
Töltelékhez:
- 1/4 bögre nádcukor
- 1.5 evőkanál fahéj
- 2/3 bögre almalekvár/almaszósz (én a házi birsalmalekvárunkat használtam és tökéletesen működött)
- 6 evőkanál mazsola
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat összekeverjük.
- A nedveseket hozzákeverjük.
- Nyújtófán fél centisre nyújtjuk.
- Elegyengetjük rajta a tölteléket.
- Felhengergetjük és centis szeletekre vágjuk.
- Teflonpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat.
- 175°-ra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Egészségetekre!