Rakottbab Lilakrumplival

Rakottbab Lilakrumplival

 

Rakottbab lilakrumplival hozzávalók:

  • 3 sima krumpli
  • 3 lila krumpli
  • 200g zöldbab
  • 1 kocka tofu (ha tojásos ízűvé szeretnénk varázsolni akkor fekete sóval hintsük meg).
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 nagy doboz szójajoghurt
  • só, bors, pirospaprika, zsálya

 

Elkészítés:

  1. Héjában megfőzzük a krumplit, vagy meghámozzuk, felszeleteljük, és úgy főzzük meg.
  2. Az apróra vágott hagymát egy picit megsózzuk, és az ezáltal eresztett levében üvegesre sütjük.
  3. Felszeleteljük a krumplit ha héjában főztük.
  4. Vékony, lapos formára szeleteljük a tofut, amit fűszerezhetünk sóval, borssal.
  5. A szójajoghurtot megfűszerezzük.
  6. Kedvünkre rétegezzük be a hozzávalókat egy jénai tálba. Én a joghurttal szoktam kezdeni, majd arra jöhet a krumpli, a bab, a tofu, a vöröshagymadarabok és egy újabb réteg fűszeres joghurt.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük még körülbelül 20 percet.

 

Mi csemegeuborkával tálaltuk, de a gyöngyhagyma, a csalamádé és friss saláta is passzol hozzá!

 

rakottbab lilakrumplival

 

Jó étvágyat! 🙂

 

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát