Rakottbab Lilakrumplival

Rakottbab lilakrumplival hozzávalók:
- 3 sima krumpli
- 3 lila krumpli
- 200g zöldbab
- 1 kocka tofu (ha tojásos ízűvé szeretnénk varázsolni akkor fekete sóval hintsük meg).
- 1 db vöröshagyma
- 1 nagy doboz szójajoghurt
- só, bors, pirospaprika, zsálya
Elkészítés:
- Héjában megfőzzük a krumplit, vagy meghámozzuk, felszeleteljük, és úgy főzzük meg.
- Az apróra vágott hagymát egy picit megsózzuk, és az ezáltal eresztett levében üvegesre sütjük.
- Felszeleteljük a krumplit ha héjában főztük.
- Vékony, lapos formára szeleteljük a tofut, amit fűszerezhetünk sóval, borssal.
- A szójajoghurtot megfűszerezzük.
- Kedvünkre rétegezzük be a hozzávalókat egy jénai tálba. Én a joghurttal szoktam kezdeni, majd arra jöhet a krumpli, a bab, a tofu, a vöröshagymadarabok és egy újabb réteg fűszeres joghurt.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük még körülbelül 20 percet.
Mi csemegeuborkával tálaltuk, de a gyöngyhagyma, a csalamádé és friss saláta is passzol hozzá!
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát