Olajmentes Tócsni avokádókrémmel és kapros joghurttal

Hozzávalók a tócsnihoz:
- 8 db krumpli
- 1 db répa
- 1 db kis cukkini
- fél bögre zabpehely
- só, bors
- egy marék földimogyoróliszt
Elkészítés:
- A krumplit és a cukkinit kis és nagy lyukú reszelőn felváltva lereszeljük.
- A répát kis lyukún reszeljük le.
- A zabpelyhet lisztté daráljuk.
- Összekeverjük a hozzávalókat.
- Kinyomkodjuk belőle a fölösleges vizet (de nem csontszárazra).
- Sütőpapírra helyezzük a placsnikat, és fél centis vastagságúra formázzuk.
- 175°-os, alul felül sütéses módban megsütjük az alját, mikor aranybarnára sült és forgathatóvá vált, megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
- Avokádókrémmel, kapros joghurtkrémmel és friss salátával tálaljuk.
Hozzávalók az avokádókrémhez:
- 1/4 tofukocka
- 1 db avokádó
- 1 db paradicsom
- 1/2 db lilahagyma
- egy kis citromlé
- só, bors
Elkészítés:
- A tofut és az avokádót pépessé törjük villával
- A paradicsomot és a lilahagymát apró darabokra kockázzuk
- Ízlés szerint fűszerezzük
Hozzávalók a kapros joghurtkrémhez:
- 1/2 bögre szójajoghurt
- kapor ízlés szerint
- só, bors és fokhagymagranulátum ízlés szerint
Egészségetekre! 🙂
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát