Mindenmentes Puha Kekszsüti

Mindenmentes Puha Kekszsüti
Mindenmentes puha kekszsüti alapötlete a következő oldalról származik, amit egy picit átalakítottam: http://thevegan8.com/2017/08/12/low-fat-gluten-free-vegan-iced-oatmeal-cookies/

Hozzávalók egy tepsinyi kekszsütihez:

  • 1 1/2 bögre nagyszemű zabpehely
  • 3/4 bögre fehér rizsliszt (nálam ragacsos és sima rizsliszt került bele ele-fele arányban)
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 1 1/2 tk sütőpor
  • 3/4 bögre datolyaturmix (14-16 szem datolya, némi vízzel péppé turmixolva1/2 bögre édesburgonya (pépesítve)
  • 4 teáskanál magkrém (én napraforgómagot, földimogyorót és egy kis mandulát őröltem lisztté és összekevertem egy kis vízzel)

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat.
  2. Gömböcöket formálunk belőlük, amiket sütőpapírra helyezünk.
  3. Nem követtem pontosan a receptet, úgyhogy én golyókká tudtam gyúrni a tésztát és ki tudtam így őket lapogatni.

Csokiszósz hozzávalók:

Maradt valamennyi magkrém, amit néhány szem datolyával és vízzel csokiszósszá varázsoltam :

A friss datolyát masszává daraboltam, hozzáadtam a magkrémhez egy kis víz kíséretében és csökkentett zsírtartalmú kakaóporral kevertem el.

Külön-külön, és együtt is isteni 

Jó étvágyat! 🙂

mindenmentes puha kekszsüti

 

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát