Mindenmentes Puha Kekszsüti

Mindenmentes puha kekszsüti alapötlete a következő oldalról származik, amit egy picit átalakítottam: http://thevegan8.com/2017/08/12/low-fat-gluten-free-vegan-iced-oatmeal-cookies/
Hozzávalók egy tepsinyi kekszsütihez:
- 1 1/2 bögre nagyszemű zabpehely
- 3/4 bögre fehér rizsliszt (nálam ragacsos és sima rizsliszt került bele ele-fele arányban)
- fahéj (ízlés szerint)
- 1 1/2 tk sütőpor
- 3/4 bögre datolyaturmix (14-16 szem datolya, némi vízzel péppé turmixolva1/2 bögre édesburgonya (pépesítve)
- 4 teáskanál magkrém (én napraforgómagot, földimogyorót és egy kis mandulát őröltem lisztté és összekevertem egy kis vízzel)
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat.
- Gömböcöket formálunk belőlük, amiket sütőpapírra helyezünk.
- Nem követtem pontosan a receptet, úgyhogy én golyókká tudtam gyúrni a tésztát és ki tudtam így őket lapogatni.
Csokiszósz hozzávalók:
Maradt valamennyi magkrém, amit néhány szem datolyával és vízzel csokiszósszá varázsoltam :
A friss datolyát masszává daraboltam, hozzáadtam a magkrémhez egy kis víz kíséretében és csökkentett zsírtartalmú kakaóporral kevertem el.
Külön-külön, és együtt is isteni
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát