Gluténmentes Vegán Krumplispogácsa

Egy ismerősöm receptjét alakítottam át, és nagyon finomra sikerült annak ellenére, hogy hozzáadott olaj- és gluténmentes.
Hozzávalók:
- 4 krumpli
- 250g csicseriborsóliszt
- 250g zabliszt
- 1 zacskó élesztő
- 1 tk. nádcukor az élesztő miatt
- só (ízlés szerint — ebbe most sok sót tettem és pont jó volt nyersen az íze, de kisütve sótlannak érződött)
- tökmag
Elkészítés:
- A krumplikat kockára vágjuk és megfőzzük.
- A többi hozzávalót összekeverjük.
- A krumplit miután megfőtt, leszűrjük és a kétharmadát pürésítjük.
- A pürét összekeverjük a száraz hozzávalókkal, majd hozzáadjuk a maradék krumplit, egy kis langyos vizet és egészben a tökmagokat.
- Én nem szaggattam, hanem a kezeimmel formáztam őket.
- Teflon-, vagy sütőpapíron sütjük ki őket.
Megj.: Nekem nem különösebben kelt meg, de a sütőben talán nőtt egy picit. Ez lehet, hogy a lisztek miatt volt, de lehet amiatt is, hogy nem éjszaka hagytam állni jó sokat, hanem csak napközben néhány órát, és lehet, hogy nem volt neki elég.
Viszont finom lett, úgyhogy szolgáljon ez a recept alapként, amit tovább lehet tökéletesíteni.
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát