Banánfagyi

Imádom, hogy a banánból még fagyit is lehet készíteni! *.*
Az én kedvenceim: erdei-gyümölcsös, csokis, vaníliás, kókuszos, áfonyás, és fahéjas-szilvás
A vaníliafagyit a következőképpen lehet vaníliásítani: vaníliaporral vagy alkoholmentes vaníliaaromával. Ez utóbbit az Ázsia Bt.-ben találtam a Fővám téren legutóbb.
Ma csokifagyit készítettem földimogyoróöntettel és kakaóbab darabokkal. Tettem még hozzá egy kis chiamagot is a hasznos omega 3 zsírsavak miatt.
Hozzávalók:
- 4-6 banán
- növényi tej a turmixoláshoz, de vízzel is nagyon finom!
- holland kakaópor
- fél evőkanál chia mag
- egy marék földimogyoró a szószhoz
Elkészítés:
- A banánokat előző este felszeleteljük és lefagyasztjuk. Én zacskót szoktam használni, de bármilyen fagyálló edényben is megfelel.
- Reggel kivesszük egy fél órára, hogy egy kicsit kiolvadjon.
- Turmixgépbe tesszük egy kis vízzel vagy növényi tejjel. Nem sokkal, csak éppen annyival, hogy épp elvigye a turmixgép.
- Kedvünk szerint ízesítsük.
Csokiszószt is készíthetünk a fagyinkhoz:
Néhány szem friss datolyát turmixoljunk össze egy kis kakaóporral és olajmentes növényi tejjel.
Egészségetekre! 🙂
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát