Banánfagyi

Banánfagyi

 

Imádom, hogy a banánból még fagyit is lehet készíteni! *.*

Az én kedvenceim: erdei-gyümölcsös, csokis, vaníliás, kókuszos, áfonyás, és fahéjas-szilvás

A vaníliafagyit a következőképpen lehet vaníliásítani: vaníliaporral vagy alkoholmentes vaníliaaromával. Ez utóbbit az Ázsia Bt.-ben találtam a Fővám téren legutóbb.

Ma csokifagyit készítettem földimogyoróöntettel és kakaóbab darabokkal. Tettem még hozzá egy kis chiamagot is a hasznos omega 3 zsírsavak miatt.

 

banánfagyi

 

Hozzávalók:

  • 4-6 banán
  • növényi tej a turmixoláshoz, de vízzel is nagyon finom!
  • holland kakaópor
  • fél evőkanál chia mag
  • egy marék földimogyoró a szószhoz

 

Elkészítés:

  1. A banánokat előző este felszeleteljük és lefagyasztjuk. Én zacskót szoktam használni, de bármilyen fagyálló edényben is megfelel.
  2. Reggel kivesszük egy fél órára, hogy egy kicsit kiolvadjon.
  3. Turmixgépbe tesszük egy kis vízzel vagy növényi tejjel. Nem sokkal, csak éppen annyival, hogy épp elvigye a turmixgép.
  4. Kedvünk szerint ízesítsük.

 

banánfagyi

 

Csokiszószt is készíthetünk a fagyinkhoz:

Néhány szem friss datolyát turmixoljunk össze egy kis kakaóporral és olajmentes növényi tejjel.

 

Egészségetekre! 🙂

 

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát