Akácvirág Lekvár

Akácvirág Lekvár

Néhány évente készítek ilyen lekvárt. Minden egyes alkalommal megfogadom, hogy soha többet.

De annyira finom, hogy mindig meg is szegem. 😀

 

akácvirág lekvár

 

  1. Az akácvirág szirmait leválasztjuk a csészéről.
  2. 7 darab almát meghámozunk, kicsumázunk, feldarabolunk és puhává főzünk.
  3. Körülbelül 20 db datolyát a már megpuhult almával felturmixolunk. Ehhez adjuk hozzá a virágszirmokat, egy citrom levét és egy kis fahéjat.
  4. Puhává főzzük.

 

akácvirág lekvár

 

Megj.: Legközelebb az egészet megpróbálom összeturmixolni, mikor már kellően megpuhult, hátha úgy még finomabb.

  1. A befőttesüvegeket sterilizáljuk: vízzel ellepjük őket, és forrástól számítva 15 percig főzzük. Steril konyharuhára fordítjuk őket fejjel lefelé, beleadagoljuk a lekvárt, majd jól bedunsztoljuk.

 

Egészségetekre! 🙂

 

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát