Akácvirág Lekvár

Néhány évente készítek ilyen lekvárt. Minden egyes alkalommal megfogadom, hogy soha többet.
De annyira finom, hogy mindig meg is szegem. 😀
- Az akácvirág szirmait leválasztjuk a csészéről.
- 7 darab almát meghámozunk, kicsumázunk, feldarabolunk és puhává főzünk.
- Körülbelül 20 db datolyát a már megpuhult almával felturmixolunk. Ehhez adjuk hozzá a virágszirmokat, egy citrom levét és egy kis fahéjat.
- Puhává főzzük.
Megj.: Legközelebb az egészet megpróbálom összeturmixolni, mikor már kellően megpuhult, hátha úgy még finomabb.
- A befőttesüvegeket sterilizáljuk: vízzel ellepjük őket, és forrástól számítva 15 percig főzzük. Steril konyharuhára fordítjuk őket fejjel lefelé, beleadagoljuk a lekvárt, majd jól bedunsztoljuk.
Egészségetekre! 🙂
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát