Vegán Gyümölcskenyér

Vegán Gyümölcskenyér
Hozzávalók:
  • 2 bögre zabliszt (én pehelyből darálom magamnak)
  • 1 ¼ bögre érett banánból készült püré
  • ½ bögre nádcukor
  • ¼ bögre kockára vágott aszalt füge
  • ¼ bögre kockára vágott aszalt ananász
  • ¼ bögre kockára vágott aszalt papaya
  • ½ bögre (hozzáadott olaj mentes) növényi tej
  • 2 evőkanál chiamag és 6 evőkanál víz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 2 csipet só
  • 1/2 bögre dió
  • ¼ bögre mandula
Elkészítés:
  1. A chia magot összekeverjük a 6 evőkanál vízzel. Félretesszük amíg össze nem áll egy kis masszává.
  2. Egy nagy edényben összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, a fahéjat, és a cukrot.
  3. Összetörjük egy másik edényben a banánokat, és hozzáadjuk a növényi tejet és a zseléssé vált chia magot.
  4. Összekeverjük a két edény tartalmát.
  5. Majd ehhez hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és a tört magvakat.
  6. Tapadásmentes formába öntjük.
  7. 175°-os sütőben 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. Villapróbával ellenőrizhetjük, hogy valóban átsült-e.
  9. Mikor teljesen kihűlt, kiborítjuk a formából.
Vegán Gyümölcskenyér

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!

 

További elérhetőségeim:

Facebook oldalam: Ann’s Fruits

Instagramom: @annsfruits

Youtube csatornám: Ann’s Fruits

 

#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát