Vegán Gyümölcskenyér

Hozzávalók:
- 2 bögre zabliszt (én pehelyből darálom magamnak)
- 1 ¼ bögre érett banánból készült püré
- ½ bögre nádcukor
- ¼ bögre kockára vágott aszalt füge
- ¼ bögre kockára vágott aszalt ananász
- ¼ bögre kockára vágott aszalt papaya
- ½ bögre (hozzáadott olaj mentes) növényi tej
- 2 evőkanál chiamag és 6 evőkanál víz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 2 csipet só
- 1/2 bögre dió
- ¼ bögre mandula
Elkészítés:
- A chia magot összekeverjük a 6 evőkanál vízzel. Félretesszük amíg össze nem áll egy kis masszává.
- Egy nagy edényben összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, a fahéjat, és a cukrot.
- Összetörjük egy másik edényben a banánokat, és hozzáadjuk a növényi tejet és a zseléssé vált chia magot.
- Összekeverjük a két edény tartalmát.
- Majd ehhez hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és a tört magvakat.
- Tapadásmentes formába öntjük.
- 175°-os sütőben 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Villapróbával ellenőrizhetjük, hogy valóban átsült-e.
- Mikor teljesen kihűlt, kiborítjuk a formából.

Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát