Olajmentes Rántott Őzlábgomba

Nagyszerű esős napjaink voltak és éppen kedvünk volt gombát enni, úgyhogy kimentünk és gombarengetegek fogadtak minket egész boszorkánykörökben.
Nagyon sokat szedtünk, aminek egy részét kockákra vágtuk és lefagyasztottuk (nem mostuk meg, hogy a víz ne fagyjon köré). A másik részét szárítóban megszárítottuk és eltettük befőttesüvegekbe, amit később levesekhez és igazából bármihez felhasználhatunk.
Vacsorának pedig a friss gombából palacsintatésztában „rántott” gombát készítettünk. Mi krumplipürével, csemegeuborkával, és gyöngyhagymával ettük.
Hozzávalók:
- Zabpehelyből darált zabliszt
- Fűszerek (só, bors, fokhagymagranulátum)
- Víz
Elkészítés:
- A zablisztünket megfűszerezzük és annyi vizet adagolunk hozzá, hogy sűrűn folyó amerikai palacsintatészta állaga legyen.
- Ebbe vagy belemártogatjuk a gombákat, amit megmostunk és megfelelő méretűre daraboltunk, vagy egy kanál segítségével bekenegetjük őket (ez nagyobb türelmet igényel, és csak annyiban jó, hogy nem gombázza össze a tésztát).
- Teflonpapírra helyezzük, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük őket.
Ha tetszik az oldalam és amit nyújtani tudok, akkor a webshopomban jelentkezz bátran személyre szabott tanácsadásra!
További elérhetőségeim:
Facebook oldalam: Ann’s Fruits
Instagramom: @annsfruits
Youtube csatornám: Ann’s Fruits
#eddkarcsúvámagad #aszénhidrátjóbarát