Babfasírt

Hozzávalók:
- 2 konzerv vörösbab
- 1 konzerv kukorica
- 1/2 bögre lágyszermű zabpehely
- 1 púpozott evőkanál darált dió
- 3 púpozott evőkanál darált tökmag
- 1 evőkanál darált lenmag
- 1-2 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál fokhagymakrém vagy fokhagymagranulátum
- Só ízlés szerint
Elkészítés:
1. A vörösbabot és a kukoricát botmixerrel krémesítjük.
2. Ehhez hozzáadjuk a többi hozzávalót.
3. A balzsamecetet, mustárt, és a többi ízesebb dolgot kedvünkre adagoljuk.
4. Teflonpapírra kupacoljuk.
5. 200°-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Tálalhatjuk rizzsel vagy bulgurral és csalamádé helyett is ehetünk hozzá gyöngyhagymát kovászos- vagy csemegeuborkát 🥰
