Babfasírt

Babfasírt

Hozzávalók:

  • 2 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv kukorica
  • 1/2 bögre lágyszermű zabpehely
  • 1 púpozott evőkanál darált dió
  • 3 púpozott evőkanál darált tökmag
  • 1 evőkanál darált lenmag
  • 1-2 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál fokhagymakrém vagy fokhagymagranulátum
  • Só ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vörösbabot és a kukoricát botmixerrel krémesítjük.
2. Ehhez hozzáadjuk a többi hozzávalót.
3. A balzsamecetet, mustárt, és a többi ízesebb dolgot kedvünkre adagoljuk.
4. Teflonpapírra kupacoljuk.
5. 200°-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Tálalhatjuk rizzsel vagy bulgurral és csalamádé helyett is ehetünk hozzá gyöngyhagymát kovászos- vagy csemegeuborkát 🥰